BIO SELEZA FEMININE PAD


Orang perempuan dengan tuala wanita atau kita panggil pad ni memang tak boleh dipisahkan .. 
Setia sangat, kan. betul tak ? ^_^ 

memang la wajib setia sebabnya period / darah haid tu datang2 tiap bulan. betul tak? ada yang mungkin sebulan, 2x.. ada yang mungkin 3,4 bulan baru period.. tapi paling normal semestinya la sebulan sekali. & waktu period biasanya 1-15 hari. kalau lebih 15 hari tu dikira darah penyakit la tu (ada yang taknormal tu,jangan ambik mudah tau. sebab itu berkait dengan rahim. so wajib jumpa doc)

dan..
kita pakai pad ni pun selain waktu period, ada jugak yang pakai sebab kesnya mungkin sebab keluar keputihan atau ada yang jenis air kencing tak lawas. (pakai pantyliner), atau ibu yang baru lepas bersalin. 
.
dan untuk period, mesti ada kategori jugak. 
yang jenis berdarah banyak, yang jenis berdarah sikit, keluar darah warna coklat, hitam dan sebagainya.. siap keluar sekali ngan pakej pulak tu. iaitu senggugut.. huu.. sakitt, kan 
.

kalau sha sendiri la kan. biasanya hari pertama-ketiga tu memang banyak sangat keluar darah sampaikan kalau tido waktu malam, mesti bocor.  ada yang camni tak? & wajib datang sekali dengan senggugut.. huu, tak larat betul badan dibuatnya kan kalau dah datang penyakit keluar sesungut ni.. hahahaha .. ^o^
ok, tapi ini duluuu laaa.. masa sha pakai pad jenama biasa dulu. hihihi.. sebut je apa. kotex, sofi, laurier, stayfree, intimate. semua dah pernah pakai tau. =)






uolls pakai pad jenama ape? 
& pernah tak fikir, ada kesan risiko atau tak pad yang kita pakai tu. yela,sebab kita pakai pad pun dekat "miss V" kita kan. so, memang kena alert sikit pasal hal ni. 









KENAPA PAD JENAMA BIASA BAHAYA & APA RISIKONYA?

kalau nak tahu, kebanyakan pad biasa di pasaran diperbuat daripada daripada RECYCLE PAPER atau serbuk kayu pulpa yang telah dilunturkan/diputihkan menggunakan peluntur selama 30 jam. 

Apabila haid, darah yang panas akan keluar dan bertindakbalas dengan bahan peluntur yang ada dalam pad tersebut dan membebaskan 1 bahan kimia yang sangat berbahaya. 
130x ganda berbahaya daripada arsenik (racun pembunuh yg senyap) iaitu DIOXIN










DioXin menyebabkan:



Ketidakstabilan hormon


Kanser Payudara


Kanser Ovari


Kanser Usus


Endometriosis


Kemandulan


Fibroid

Keguguran

Jangkitan pada uterus

Melemahkan sistem imuniti badan




Nampak tak betapa bahayanya DIOXIN ni kan? scarry tau!
so, bila dah tau nak lagi ke pakai pad yang biasa guna tu?

MURAH ? 
takkan sebab harganya murah, kita nak abaikan kesihatan kita, betul tak . ;)
Kalau dah terkena penyakit, belanja yang besar mesti dikeluarkan. setuju tak?





 Antara masalah-masalah dan penyakit akibat pemakaian pad jenama biasa yang mengandungi DIOXIN








****************
FIBROID
tahu tak, semua perempuan ada Fibroid. yang bezanya samaada aktif atau tak aktif. & kita takkan tahu ianya aktif sehinggalah fibroid ni membesar dan kelihatan macam mengandung ! atau macam sakit busung. 




SENGGUGUT

 Memang setiap wanita di dunia ni ada mengalami masalah SENGGUGUT. Tetapi apa yang membezakan adalah dari segi kekuatan sakit SENGGUGUT setiap individu. SENGGUGUT yang normal tidak akan menjejaskan kehidupan harian. Tapi ia menjadi tidak normal jika, apabila datang haid, sakit SENGGUGUT yang dialami terlalu kuat sehingga wajah dan badan menjadi pucat, hampir pengsan dan yang paling teruk sehingga perlukan injection ubat tahan sakit.

 Ada juga di kalangan kita, apabila haid je, dia perlu tidur, baring sepanjang hari, sehinggakan yang dah bekerja, terpaksa mengambil cuti. 




 CYST. 

Cyst adalah salah satu penyebab sukarnya mengandung kerana dalam sesetengah kes, apabila dibedah dan dikeluarkan cyst, ada janin yang terhimpit di dalam cyst. Walaupun cyst berjaya dibuang, ianya akan tumbuh kembali kerana cyst ini ada 'ibu'nya. Dalam pemeriksaan kesihatan yg dibuat, cyst banyak menyerang wanita yang berusia 23 tahun ke atas. Tidak terkecuali wanita yang sudah berkahwin mahupun yg masih bujang. 



Banyak lagi masalah-masalah sakit puan yang lain. Faktor-faktornya mungkin kerana corak pemakanan yang tidak sihat, kehidupan seharian yg tidak aktif, tidak cergas, pendedahan kepada bahan-bahan kimia sama ada daripada persekitaran, daripada kosmetik atau daripada bahan2 kegunaan seharian contohnya seperti PEMAKAIAN TUALA WANITA BIASA di pasaran. 




Dah banyak pendedahan dan kajian berkaitan yang menunjukkan bahayanya tuala wanita biasa. Dan ingatlah bahawa sel kanser mengambil masa 1-14 tahun utk menampakkan diri. Lebih baik mencegah kan. 

















CIRI-CIRI TUALA WANITA JENAMA BIASA  

Pembungkusan yg tidak "hygienic"
Pembungkusan di kilang masih scr manual. Pembungkusan yg tidak boleh ditutup semula setelah dibuka,Mudah tercemar habuk, kulat, bakteria & lembapan


Penuh dengan bakteria 
kandungan bakteria 11x lebih tinggi dr piawaian antarabangsa. ia boleh menyebabkan jangkitan kuman dan kegatalan pada alat sulit wanita -Laporan kajian Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP)1987



Tiada tarikh luput / Expired date
hampir semua pad di pasaran tidak mmpunyai tarikh luput. Ada pad yg berubah warnanya menjadi kekuningan masih dijual di kedai. 



Pelapik Luar tidak telus haba
Menyebabkan haba dr suhu darah haid terperangkap, alat sulit menjadi lembap dan tidak selesa




Tiada bahan Anti-Bakteria
Pad wanita adalah tempat pembiakan bakteria paling ideal krn terdapatnya protein di dalam darah. Bakteria dgn mudah akan masuk ke dalam badan mllui vagina dan melemahkan sistem imun badan. Bakteria akan mauk ke dalam sistem badan hanya dlm tempoh 2 jam sekiranya darah haid ni tidak dicuci



*setiap wanita menggunakan 15,000 keping tuala wanita sepanjang hayat . 
Maka, risiko wanita itu terdedah pada Dioxin adalah 15,000x !!! patutlah kanser serviks menjadi pembunuh no. 2 wanita Malaysia 



comey tak baby ni buat muka terkejut..?
ada yang rasa terkejut jugak tak sebab baru tahu bila share kisah tuala wanita ni? hihihihi


*****************





Sayang2 semua yang baca blog sha ni, 
nak tak kalau sha share pad yang boleh mencegah dari terkena penyakit2 kat atas ni & paling penting BEBAS DIOXIN !!



 ni haa.. pad bio seleza.. ada yang pernah guna tak? or ada yang takpernah tahu tak pasal pad ni? yelaa. sebab pad ni tak dijual kat pasaraya or kedai2 biasa, tapi boleh dapatkan dari stokis / agen berdaftar je. ;)



ni sha pakai sendiri tau pad ni & 1st pakai pun dah rasa selesa sangat2 sebabnya:
* rasa kering 
*darah tak pernah bocor
*senang nak cuci
*takde bau hanyir langsung
*senggugut hilang
*keputihan ditarik keluar







Apa itu 
BIO SELEZA FEMININE PAD ?

Bio seleza fp dirumus khas dr bahan2 yg dapat membantu legakan masalah berkaitan Haid & ketidakselesaan akibat haid.
Dengan tambahan 8 kelebihan unik, Bio Seleza memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan perlindungan kesihatan yg optima sepanjang hari

Sesuai sangat kalau dipakai oleh semua kaum perempuan samaada dalam haid, hamil atau selepas bersalin ;)





Ciri-ciri utama 
Bio Seleza Feminine Pad



-Fungsi pembasmian bakteria kerana pembungkusan yang sangat baik 
-Fungsi penyahbauan kerana tiada bau hanyir yang tak menyenangkan
-Menyelesakan fungsi fsiologi tubuh badan kerana ia mampu menstabilkan kitaran darah haid dan hormon 
-Melegakan masalah sakit puan spt senggugut, elak cyst, fibroid dan sebagainya
-Lembut dengan lapisan bebas habuk dengan ciri serapan yang baik
-Mengawal kebocoran yg hebat




Bio Seleza menggunakan 4 teknologi terbaik untuk memelihara kesihatan manusia...
*Teknologi Bio Velocity Ekslusif dari Korea
*Sinar Inframerah Jauh
*Ion Negetif
*Nano Silver







Dengan BIO SELEZA tiada lagi masalah:

KEPUTIHAN
HAID TAK STABIL
VAGINA GATAL dan BERBAU
MASALAH HORMON YANG MENYEBABKAN SUKAR UNTUK HAMIL
PENING DAN KURANG TENAGA KETIKA HAID
PAD BOCOR  









"JOM BERTUKAR KEPADA PAD BIO SELEZA....
Hmmmmmm..  SELESANYEEE!!!"







RAWAT KEPUTIHAN DENGAN TUALA WANITA BIOSELEZA

 


APA ITU KEPUTIHAN?
Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar.

 

Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteria, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.

CIRI-CIRI KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL
  • Keluarnya cairan berwarna putih kekuningan atau putih kelabu dari saluran vagina. Cairan ini bersifat cair atau kental, dan kadang-kadang berbuih. Bagi sesetengah wanita, gejala ini merupakan proses yang normal sebelum atau sesudah haid.
  • Tetapi bagi sesetengah wanita yang mengalami masalah keputihan ini, akan terdapat rasa gatal yang menyertainya.





Biasanya keputihan yang normal tidak disertai dengan rasa gatal.  Sebahagian besar cairan tersebut berasal dari leher rahim, walaupun ada yang berasal dari vagina yang terdedah kepada infeksi.





PUNCA-PUNCA KEPUTIHAN PADA WANITA


  • Kerap memakai tisu ketika membasuh bahagian alat sulit selepas proses membuang air kecil atau besar. 
  • Memakai seluar dalam yang ketat dari fabrik yang tidak menyerap peluh
  • Tidak menukar panty liner dengan kerap dan menggunakan tuala wanita yang salah.
  • Kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit
  • Tidak menukar tuala wanita dengan kadar segera ketika datang haid
  • Sering mandi dengan cara berendam dalam air panas. Bakteria atau kulat senang membiak dalam situasi ini
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Kadar gula yang tinggi dalam tubuh
  • Diet dan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sering menggaru alat sulit
  • Keputihan yang tidak dirawat dari awal 
  • Kerap bertukar pasangan
  • Wanita yang badannya terlalu letih

 
KESAN-KESAN KEPUTIHAN KEPADA WANITA

  • Cepat murung
  • Hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan suami dan masyarakat akibat bau yang busuk akibat keputihan yang teruk
  • Kesukaran untuk mendapatkan zuriat
  • Potensi untuk mendapat kanser rahim / pangkal servik serkiranya dibiarkan berlarutan



Picture
Keputihan yang kronik, boleh membawa kepada masalah rumahtangga dan hubungan suami isteri.



CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

1. Rebus segenggam daun sirih dalam 20-30 minit. Basuh miss V anda dengan air rebusan sirih  dalam keadaan suam-suam kuku.
2. Bertangas
3. Elak dari menggunakan seluar dalam yang ketat dan tidak mempunyai pengaliran udara.
4. Amalkan gaya hidup yang sihat
5. Jumpa doctor anda sekiranya masalah semakin kronik.



Selain dari lima (5) cara merawat keputihan seperti diatas, masalah keputihan turut boleh dirawat dengan menggunakan tuala wanita bioseleza.


KEISTIMEWAAN 
TUALA WANITA BIOSELEZA :

- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]






Perbandingan 
Pad Bioseleza dengan jenama biasa 








DEMO BIO SELEZA


Kanan sekali merupakan pad Bio Seleza.
Dan perhatikan pada Bio Seleza tetap kelihatan kering walau telah dicurahkan dengan sejumlah air.


#BioSeleza

Dapatkan segera Pad Magic Bio Seleza dari pengedar sah anda




TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA? 

✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR


✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migraine







TESTIMONI 
BIO SELEZA FEMININE PAD








































RAWAT MASALAH CYST



RAWAT MASALAH KEPUTIHAN





rawat masalah cysT


Rasa bertenaga & tak sakit bila period













HARGA
Bio Seleza Feminine Pad



Bio Seleza Mixed Set 

Bio Seleza Day Safe

Bio Seleza Panty Liner
Bio Seleza Night safe (BARU)


1 MIXED SET box  mengandungi :
30 pcs x 2 pack pantyliner
10 pcs x 2 pack day safe
8 pcs x 1 pack night safe
8 pcs x 1 pack pad extra long night
=Total 96 pcs

SEMENANJUNG: RM164
SABAH/SARAWAK: RM167



1 DAY SAFE box mengandungi :
10 pcs x 6 pack pad siang
=Total 60 pcs


SEMENANJUNG: RM160
SABAH/SARAWAK: RM163



1 PANTY LINER box mengandungi :
30 pcs x 6 pack pantiliner
=Total 180 pcs


SEMENANJUNG: RM174

SABAH/SARAWAK: RM177



1 NIGHT SAFE box mengandungi :
8 pcs x 6 pack pad siang
=Total 48 pcs


SEMENANJUNG: RM160
SABAH/SARAWAK: RM163







ATAU.. 
BOLEH JUGA DIBELI PER PACK

DAY SAFE :  10 keping
PANTYLINER : 30 keping
NIGHT SAFE : 8 keping







Simple plan untuk anda yang inginkan pendapatan tambahan dari RM4000 melalui produk berkualiti dari Top Leaders Circle



 PENGEDAR DIPERLUKAN...
ASK ME HOW
019-9173517

LOVES, SHA

  

4 comments:

  1. hai dear..
    terima kasih sebab sudi berkunjung ke blog sha
    any enquiries, please kindly whatsApp sha 0199173517 ;)

    ReplyDelete
  2. Akak, akak masih guna tak aa account ne,sbb nak tanya, kalau nak rawat cyst, apa yg patut saya pakai? Panty ke? Atau tunggu menstrual baru boleh gune?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai dear.. terima kasih pm kat sini.. untuk rawat cyst, elok awak teruskan pakai pantyliner even time tak period sekalipun..
      boleh direct wasap akak 0199173517 untuk details. ;)

      Delete
  3. mula2 pkai bio seleza ni kering je...lepas 5hari pkai darah kuar mcm berlendir..tapi xbanyak...kenapa ye,,,saya risau sgt...

    ReplyDelete