Tuesday, 29 November 2016

PIL JAMU HERBA MAHARANI



Assalamualaikum & haiii to all..^_^
entry kali ni sha nak share pasal JAMU MAHARANI yang macam sha pegang ni...

ada yang pernah dengar ke? atau ada yang pernah makan?
sape yang pernah amalkan, mesti rasa apa perubahan kat diri, kan.. ;) kalau sendiri takrasa sekalipun, en suami mesti ada rasa .. heee.. 


ehh, tapi jangan salah anggap maharani ni untuk orang perempuan yang dah kawen je tau .. 
sebabnya..
yang anak dara pun boleh amalkan. takde masalah pun ;)






APA ITU PIL JAMU MAHARANI?
Jom kita kaji sikit sejarah jamu Maharani ni ..
Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. 

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang 
untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. 
Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. 

Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak 
jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. 
Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.






Dalam 1 kotak jamu Maharani ni, ada 6 bebola yang dalam setiap bebola tu pulak ada 50 biji pil kecik.. ala, kecik je pilnya so sape2 yang jenis takut nak telan ubat tu takpayah risau.. hehehe.. lagi satu kan, pilnya langsung takpahit.. ;)




RAMUAN JAMU MAHARANI



kalau nak tahu, jamu maharani ni diperbuat dari herba-herba cina yang terpilih yang memang terbaikkk untuk kesihatan kita orang perempuan..

kita dah sedia maklum kan, herba cina biasanya memang bagus untuk kesihatan ;)

so, lets check out kat sini ye apa senarai bahan2 ramuan tu. 

  1. Pati ayam hitam @ ayam selasih
  2. Concha Ostrea Gigas 
  3. Cornu Cervus Nippon 
  4. Radix Astragalus Membranaceus 
  5. Radix Panax Ginseng 
  6. Rhizoma Cyperus Rotundus 
  7. Radix Angelica Sinensis 
  8. Radix Paeonia Lactiflora
  9. Radix Rehmannia Glutinosa 
  10. Rhizoma Ligusticum Chuanxiong 
  11. Radix Salvia Miltiorrhiza, 
  12. Rhizoma Dioscorea Opposita  
  13. Radix Giycyrrhiza Uralensis

Note :



herba pil maharani diakui oleh KKM dan ada pengesahan halal oleh Jakim




So, walaupun tulisan kat kotak tu tulisan cina, tapi jangan risau ye sebab jamu maharani ni dah pun disahkan halal dan diperakui KKM.. so, kita tinggal nak makan je.. heee





KESAN PENGAMBILAN



-Menambahkan tenaga dan darah
-Menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan
-Melegakan tekanan dan kesakitan (biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya)

Jamu Maharani membantu anda mengawalatur peredaran haid supaya menjadi tetap & menguatkan badan. Jadi, ia menambahkan peluang untuk mengandung.



Kebaikan Herba Maharani
  1. Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)
  2. Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)
  3. Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya
  4. Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita
  5. Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit
  6. Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme



Keberkesanan
  • Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan.
  • Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid.
  • Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita.
  • Menguatkan tenaga dan stamina.
     

PERHATIAN:
  • Ibu mengandung dilarang mengambil.
  • Dilarang mengambil makanan yang mentah dan sejuk dalam tempoh pengambilan ubat.
  • Tidak sesuai diambil ketika selesema.
  • Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.




CARA PENGAMBILAN

-Cara makan Jamu Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
-Mulakan makan Jamu Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
-Masa terbaik untuk makan Jamu Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, tapi kalau nak makan malam pun boleh.


-Makan mestilah bersama air suam.


-Jamu Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.
Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Jamu Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Jamu Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Jamu Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.



Nota :
Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air



TIPS PENGAMBILAN
Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein. Anda juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Jamu Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
  (a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
  (b) Minum air garam semasa mengambil Jamu Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan. Walau bagaimanapun, cara pengambilan Jamu Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu. Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas anda makan berterusan selepas period anda kali ini dan sehingga period yang seterusnya, anda boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja. 

Nota : Tiada masalah untuk anda mengambil Jamu Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan. Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Jamu Maharani secara selang hari. 


TESTIMONI DAN FEEDBACK ORANG RAMAI













SELIT SEKALI SABUN EZICLEAN..hehehe






Nak cuba? 
takbest kalau selagi takrasa sendiri, kan ;)

boleh sms / whatsApp sha 019-9173517
cod area Kuantan, Pahang





12 comments:

  1. Salam kenal awak. moh ler ke blog saya http://cararesepi.blogspot.my/. Jangan lupa tinggalkan komen tau. Hmm kalau tak kisah, masukkanlah blog saya dalam senarai bloglist awak.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai.. Slm kenal.. Ok, in shaa Allah. Terima kasih dear ;)

      Delete
  2. #maharani #maharaniKuantan #pilJamuMaharani #maharaniPahang #maharani #jamuLepasBersalin #jamuBerpantang #jamumODEN #Jamu #jamuKempiskanpERUT #IKHTIARaNAK #JamuIkhtiarHamil #jamuIkhtiarAnak #ikhtiarAnak #penyelesaianPeriodTakTeratur
    #maharaniKuantan #maharaniMurah #maharaniPahang
    #maharaniJengka #maharani #jamuCina #ubatHerbaCina

    ReplyDelete
  3. salam. menyusu bayi boleh makan jamu ni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam.. Boleh dear. Bayi seeloknya dah lepas kuning..

      Delete
    2. Wassalam.. Boleh dear. Bayi seeloknya dah lepas kuning..

      Delete
  4. kalau dah menopause bagus ke mkn jamu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh takde masalah.. Pil ni sesuai untuk semua peringkat umur dr remaja sehinggga yg monopouse . Bagus makan maharani ni utk bantu kuatkan balik badan atau sendi2 yang lemah. Kalau puan nak, boleh whatsapp saya 019-9173517

      Delete

  5. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check once more here regularly. I'm fairly certain I will be informed a lot of new stuff proper here! Good luck for the following! apple itunes login

    ReplyDelete
  6. Nak tanya, kalau first time makan selama 6 hari tu, lps tu kena stop sekejap tunggu sehingga next period baru continue kan.. tapi kalau xperiod jugak next month tu mcm mana ye

    ReplyDelete
  7. Pengakuan Kisah Nyata Ibu Ratnawati

    Tanpa Rekayasa Cerita Ini Benar Adanya.

    Assalamualaikum Wr, Wb.
    sebelumnya saya minta maaf apabilah tulisan yang saya posting ini menyinggung hati para pecinta dunia maya, namun apa yang saya tulis ini bukanlah tapi kisah nyata yang saya alami dan rasakan saat ini, sebelum saya melanjutkan cerita ini perkenalkan nama lengkap saya Ibu Ratnawati Usia 44 tahun tinggal di Pohuwato propinsi Gorontalo, kisah saya mulai ketika saya dan suami membuka usaha pengepul rumput laut di daerah kami awalnya usaha kami sangat maju pesat dan ekonomi kami boleh di katakan sudah berkecukupan karna usaha yang mulai maju pesat itu akhirnya saya dana suami sepakat untuk membesarkan usaha kami dengan meminjam modal di dengan jaminan surat tanah dan rumah kami, saya dan suami mendapat pinjaman dari bank sebesar 1 Milyar kami pun memakai uang itu untuk mengepul semua hasil rumput laut di gorontalo, namun nasip berkata lain bukannya keuntungan yang kami dapat tapi malah musibah gudang tempat penyimpanan yang bersampingan dengan rumah kami ludes terbakar api semuanya musnah tanpa sisa barang uang perhiasan pun habis, saat itulah kami terpuruk dan jatuh miskin, keputusasaan melanda kami dan pada akhirnya saya dan suami memutuskan mencari jalan instan minta pesugihan pada awal maret kami berkunjung ke tanah jawa menjumpai seorang dukun di kota malang berbagai ritual sudah kami jalani tapi hasilnya nol. uang kami habis tapi kami tidak dapat apa-apa, lalu kami cari ke tempt lain dan kami bertemu dengan K.H. Abah Manzur, setelah kami mendengarkan penjelasan beliu awalnya kami sedikit ragu akan berhasil karna cara beliu ritual tidak pakai bahan apapun cuma pakai uang yg kami sisahkan itu, setelah menunggu 5jam lamanya allhamdulillah, mata saya tertujuh pada karung yg didalamnya penuh dengan uang pecahan 100 ribu, kemudian pak kyai memanggil kami dan menyampaikan itu uang anda ambillah "kata beliu" dengan sujud syukur kami mencium kaki beliu sambil menangis bahagia, lalu ke esokan harinya kami pulang ke gorontalo untuk meritis usaha lagi, berkat bantuan dana gaib 3 milyar dari abah manzur kini hidup kami sdh ebih baik dari sebelumnya, kepada saudaraku yang ingin mengubah nasib jangan pikir pikir lagi segeralah minta pertolongan beliu insyaallah beliu akan membantu kesusahan anda.
    Sedikit saya tambahkan bahwa ritual pesugihan abah tanpa tumbal dan resiko apapun di jamin aman dunia akhirat,
    Jika ingin merubah nasib segerah hubungi kyai abah manzur di nomor tlp 0853~2048~9499 atau kunjungi situsnya:
    SILAHKAN KLIK DISINI!!

    ReplyDelete