Monday, 11 April 2016

SEMINAR ONLINE MARKETING BERSAMA TUAN IZAN SHAFIE





Alhamdulillah pada 27 Mac 2016 aritu sha berpeluang untuk sama2 join seminar hebat ni yang diadakan bertempat di Park Royal Hotel, KL.

Rugi rasanya kalau sha tak join sebabnya ni la antara seminar yang wajib orang2 bisnes online macam sha ni WAJIB hadir. 
yela, nak buat bisnes kena ada ilmu kan?


Sha rasa beruntung sangat berada dalam team Top Leaders Circle dan Dolomite Team sebab mereka ini menyediakan platform dan peluang terbaik untuk anak didik mereka dan salah satunya aktiviti baru-baru ini dengan menganjurkan seminar bersama Tuan Izan Shafie. Mana lah nak cari kumpulan hebat macam ni.?


dalam seminar ni kami diminta untuk pakai tema putih-hitam. & macam biasa la last minit nak bertolak baru la sibuk nak cari baju kan.. hihihi



ok tak dressup sha aritu? hihihi

.
.
.

Sedikit perkongsian tentang Tuan Izan ini


Beliau merupakan seorang jurulatih perniagaan dan penulis buku maya (e-book). Berpengalaman 5 tahun dalam bidang salesman, 9 tahun dalam bidang francais dan 3 tahun pengalaman membina network di facebook tanpa kos. Beliau juga pernah ditemuramah atas kejayaan beliau dalam beberapa akhbar dan televisyen seperti TV Al-Hijrah, Harian Metro, Sinar Harian, Mingguan Wanita dan The New Straits Times. Beliau juga mampu menghasilkan teknik pemasaran dan pengiklanan yang membuatkan pelanggan tidak sabar untuk menyerahkan duit mereka. Fuh, hebatkan profile beliau. :)




APA YANG KAMI BELAJAR DARI SEMINAR?
Seminar itu memang pump up terus semangat kami. Rupanya ada cara lebih mudah nak berniaga kalau kita tahu dan faham caranya.

Memang banyak la ilmu yang diserap aritu. bayangkan dari jam 8 pagi sampailah abis seminar jam 7 malam lebih (hampir maghrib)

Kami diajar yang paling utamanya bagaimana untuk membuat ayat iklan di facebook. ala, selalu tengok tak kat news feed fb kita, ada iklan2 tu. tengok berapa ramai yg like.. berapa ramai yg komen.. masyaAllah.. senang tak buat duit? nak tak macam tu?



ni contoh iklan di facebook:




macam yang semua tahu la kan, fb ni medium yang paling famous untuk berbisnes sebab? mudah & jimat .. 
setuju tak? & tak keterlaluan sha bagitau semua orang ada fb dari peringkat umur budak sekolah rendah sampailah pangkat atuk2..hihihi... atuk moden la katakan ^0^
Mengikut fakta, lebih 10 juta rakyat malaysia ada fb masing2 . banyak tak?


Rugi kalau tak berbisnes dengan fb? 
Memang sangat rugi . ibaratnya buang duit jela topup internet setiap bulan kalau sekadar bukak fb hanya suka2.
saje nak hilangkan bosan? sampai mana hilang bosan tu. ?
saje nak bergosip? haaa.. yang ni paling utama la kalau saje suka2 kan


tahu tak, kalau sha sekarang ni pun kan just ambik masa dalam 2 jam je layan fb untuk iklankan produk sha. then, tinggal jela. tapi tinggal bukan sebarang tinggal tau sebabnya alhamdulillah, ada je yang datang mengetuk kedai online sha tak kira masa. tak ke rezeki namanya tu? betul tak?

kalau kita promote produk kita depan2 orang, susah tak.. kannn. susah, kan .. plus malu. hihi
so, kalau ada cara yang senang, kenapa nak cara susah betul tak?


nak tahu camane nak berbisnes? in shaa Allah sha boleh ajarkan. sebab alhamdulilllah dari seminar yg sha join ni, memang tak putus rezeki sha sampailah sekarang.

nak belajar? whatsapp sha 0199173517 kay ;)




ok lah, ni antara gambar2 hasil dari seminar aritu.. seramai hampir 500 orang yang join aritu tau.. full house













sampai terduduk2 kami dalam seminar tu? 
hihihi.. santai je kan..


suka bisnes? tapi tahu bisnes yang bagaimana ?
boleh whatsApp sha 0199173517.. 

sha tunggu tau ;)















No comments:

Post a Comment