Wednesday, 16 March 2016

KURUS LEPAS BERSALIN


Sha percaya, ramai yang rasa susah nak dapatkan bentuk badan time zaman anak dara lebih2 lagi bile dah melahirkan anak, kan. ;)

kalau anak 1st tu mungkin boleh lagi la nk jaga body.. tapi bile dah masuk anak ke-2, ke-3 & seterusnya, ramai yang fail bila dah sampai tahap ni.
 yela ..  mana ada masa nak jaga body kan . tambah pulak masa tu dah bnyak ke arah nak jaga anak.  buzyy la katakn.. hihihi..

ok, memang time ni sha takde lagi pengalaman body membesar lepas bersalin ni, tapi sha tau ni pun based dari pengalaman mak2 orang. hehehe.

dannn...
ramai yang mengadu bila dah masuk umur 3series, lagilah susah nak jaga.  mungkin lemak tu dah tepu kot...
hahaha..taktaulah kan..

uolls jenis bersalin normal or czer? kalau czer, normalnya memang perut akan lebih buncit dari bersalin scr normal ni. .
ok, buncit tu normal.. tapi takkan nak selamanya macam tu kan ;)

...

arini sha nak share la dari ape yang disampaikan oleh kak isma ni.. akak yang dalam picture atas ni lah. huu.

"nak kata kurus sangat tu, taklah sangat.  tapi memang hilang berat & inci .
untuk 3 hari pertama, sempatlah pakai bengkung tali berlilit tu, tapi lepas tu sampailah dah abis berpantang ni, sarungkan premium beautiful corset je.. plus ambik supplement pil garlic untuk cepatkan proses buang angin dr badan..

"I dah pakai korset PB ni dah 4 tahun since anak dara sampailah dah beranak yang kedua ni.. still pakai saiz yang sama.  so nampak tak memang berbaloi & jimat.  hahaha"

.
.
jadi.  itu yang sha nak sharekan pada uolls apa cara mudah nak kekalkan bentuk badan cantik lepas bersalin..
memang mudah.  sebab ..
*no pil kurus
*no diet ketat
*no heavy exercise






paling bestnya korset PB ni bukan setakat nak cantikkan body je tau.. tapi more than that.  ni memang khas la untuk yang berpantang.

antaranya ialah :
-memberikan tenaga selepas bersalin
-membersihkan rahim dari segala sisa2 darah kotor
-menaikkan tulang pinggul & breast
-sebagai milk booster
-menyuburkan rahim
-menghilangkan kesan strech mark
-mempercepatkan proses pembaikan luka
-mengetatkan miss V
...
...





testimoni Pb corset selepas bersalin 




so, memang banyak la benefitnya untuk wanita yang dalam pantang ni, kan.. ;)

loves, sha
0199173517




1 comment:

  1. Hai dear...
    terima kasih sudi baca my blog.. ;)
    any enquiries, jangan sesegan pm sha kay
    019-9173517.. C.O.D AREA PAHANG

    ReplyDelete