Wednesday, 16 March 2016

KURUS LEPAS BERSALIN


Sha percaya, ramai yang rasa susah nak dapatkan bentuk badan time zaman anak dara lebih2 lagi bile dah melahirkan anak, kan. ;)

kalau anak 1st tu mungkin boleh lagi la nk jaga body.. tapi bile dah masuk anak ke-2, ke-3 & seterusnya, ramai yang fail bila dah sampai tahap ni.
 yela ..  mana ada masa nak jaga body kan . tambah pulak masa tu dah bnyak ke arah nak jaga anak.  buzyy la katakn.. hihihi..

ok, memang time ni sha takde lagi pengalaman body membesar lepas bersalin ni, tapi sha tau ni pun based dari pengalaman mak2 orang. hehehe.

dannn...
ramai yang mengadu bila dah masuk umur 3series, lagilah susah nak jaga.  mungkin lemak tu dah tepu kot...
hahaha..taktaulah kan..

uolls jenis bersalin normal or czer? kalau czer, normalnya memang perut akan lebih buncit dari bersalin scr normal ni. .
ok, buncit tu normal.. tapi takkan nak selamanya macam tu kan ;)

...

arini sha nak share la dari ape yang disampaikan oleh kak isma ni.. akak yang dalam picture atas ni lah. huu.

"nak kata kurus sangat tu, taklah sangat.  tapi memang hilang berat & inci .
untuk 3 hari pertama, sempatlah pakai bengkung tali berlilit tu, tapi lepas tu sampailah dah abis berpantang ni, sarungkan premium beautiful corset je.. plus ambik supplement pil garlic untuk cepatkan proses buang angin dr badan..

"I dah pakai korset PB ni dah 4 tahun since anak dara sampailah dah beranak yang kedua ni.. still pakai saiz yang sama.  so nampak tak memang berbaloi & jimat.  hahaha"

.
.
jadi.  itu yang sha nak sharekan pada uolls apa cara mudah nak kekalkan bentuk badan cantik lepas bersalin..
memang mudah.  sebab ..
*no pil kurus
*no diet ketat
*no heavy exercise






paling bestnya korset PB ni bukan setakat nak cantikkan body je tau.. tapi more than that.  ni memang khas la untuk yang berpantang.

antaranya ialah :
-memberikan tenaga selepas bersalin
-membersihkan rahim dari segala sisa2 darah kotor
-menaikkan tulang pinggul & breast
-sebagai milk booster
-menyuburkan rahim
-menghilangkan kesan strech mark
-mempercepatkan proses pembaikan luka
-mengetatkan miss V
...
...





testimoni Pb corset selepas bersalin 




so, memang banyak la benefitnya untuk wanita yang dalam pantang ni, kan.. ;)

loves, sha
0199173517




Monday, 7 March 2016

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL



Assalamualaikum & hai semua...
yeayy.. bulan mac dah sekarang kan..eh, cepat betul masa berlalu . perasan tak ;)

act, banyak tau yang berkaitan bulan mac ni dalam hidup sha..
lebih2 lagi kalau nak tau, sha lahir dalam bulan mac..31 mac.. heheheh
sape sini birth bulan mac, kita geng.. 

so, sha dengan bermurah hatinya la kan nak buat promo special untuk bulan mac 2016 sahaja !!.. 

apa promosinya?
kalau hakak-hakak dan adik kat luar sana yang nak beli set premium beautiful (long bra, waisyt nipper & long girdle) sha akan bagi special harga.. bukan rm50.. bukan RM200.. tapi DISKAUN SEHINGGA RM400 .. 

so.. rugi tau sape2 yang taknak grab peluang ni., sebab bukan senang sha nak bermurah hati sampai camni sekali.. eh yeke? ngeee



plus.. ada lagi tau..!!!
sha akan bagi percuma :
-mineral coffee 1 kotak yang berharga RM30 /box
-sabun premium beautiful wash 1 botol yang berharga RM50/botol

so, jangan lepaskan peluang ni tau..

fast action, fast result


xoxo
sha 0199173517













Thursday, 3 March 2016

PETUA HILANGKAN SENGGUGUT

Menstrual pain

credit to mentor, cdm salleha roslan
Ok ini cerita orang perempuan. Tapi kalau ada kaum lelaki yang membaca pun bagus juga boleh tambah ilmu pengetahuan.. mana tau nanti senang nak jaga orang rumah & mungkin anak perempuan ;)

Just want to share something about women's "time of the month". 
Ya! yang datang sebulan sekali tu. Oppss sometimes ada juga yang datang beberapa bulan sekali ada jugak yang datang beberapa kali dalam sebulan. OK itu memang tak normal la kot. Tapi for me Alhamdulillah memang tak pernah miss dan tak pernah ada masalah-masalah lain.

Tapi satu je yang paling tak berapa suka time dia datang - Menstural pain. 
Setiap kali datang bulan mesti akan datang sekali dengan pakej lengkap. 
Cramping, lower back pain, bloating you name it semua rasa. Masa tu Allah aje la tahu betapa sakitnya.. ngeee




Bayangkan betapa lamanya sha menderita sakit ni tiap-tiap bulan. Macam-macam kaedah sha buat...  tekan2 tangan kat bawah perut, letak botol air panas, sapu minyak/ losyen panas, makan pil tahan sakit, telan panadol, paling rare tekap dengan sterika panas. hahaha.. tapi lapik dengan kain tebal la.. dah gaya macam bertungku gituh..  ..  etc semuanya dah pernah try. Berkesan tu memanglah berkesan tapi takselesa & penat lah kena buat macam tu setiap kali period kan.. 


Kadang-kadang tu tengah keje takkan kat opis nak baring-baring letak air panas kat perut sampai sakit tu hilang. Ingat kat spa ke? hahaha
sakit tu nak datang bukan ikut kita punya time, suka hati  je nak datang time tengah meeting ke, dalam kereta ke..kalau tengah shopping or dating dah tak de mood :-(  Tak suka!



tapi kan.. 
yang sha nak share kat sini camane sekarang ni, sha dah tak rasa sakit sengugut tu dah.. & rasanya memang dah lama tak rasa sakit tu.. heee

sha pakai premium beautiful (PB)  corset.. memang sedap pakai korset ni tau sebab grip perut & body kita..
& the best part & amazingly setiap kali datang period, memang tak rasa sakit langsung. .. signal sebelum period macam sengal2 badan, sakit pinggang semua tu pun tak rasa dah.. tau2 je dah bocor.. hahaha.. 
ni sebab selesa sangat sampai tak ingat dah waktu period bila .. 
Unbelievable kan. No drugs. No evercise. sha just pakai premium beautiful ni setiap hari.. . How it works? PB seimbangkan hormon estrogen dan progesterone.. ;)

Nak tau tau, kalau kita ada hormon estrogen  lebih banyak dari progesteron, akan sebabkan sakit2 ni: 


  • Irregular menstrual flow; cramping 

  • Bloating; depression; irritability

  • Migraine headaches; insomnia; epilepsy

  • Miscarriages; infertility; incontinence; endometriosi

  • Hot flashes; night sweats; vaginal dryness

  • Hypoglycemia; chronic fatigue syndrome; yeast infections

  • Heart palpitations and other cardiovascular disorder

  • Early bone loss pre-menopause, osteoporosis beyond    


  • So, dah tau sekarang kan sebenarnya ada cara mudah nak hilangkan rsa sakit senggugut tiap2 bulan tu.. heee.. ^_^
    Kalau uollls ada rasa sakit yang sama & experience macam sha, sha memang recommendkan sangat pakai PB ni.. sha memang pakai setiap hari & memang terasa sangat bezanya..

    kalau uolls nak tau jugak, PB ni bukan setakat hilangkan rasa sakit senggugut tu.. tapi boleh jugak suburkan rahim, angkat rahim & selaraskan kitaran darah haid kita.. yang ni, happy news la kan pada yang ada masalah period tak teratur tu kan.. ;) eh.. jangan ambik mudah je tau sebab period tak teratur tu petanda rahim kita bermasalah & mungkin susah nak dapatkan baby.. so, please, please jangan ignore je.. 






    Nothing can stop me being happy when the 'time of the month' do the monthly visit!





    sha
    0199173517