Wednesday, 28 October 2015

PERUBAHAN DIRI SELEPAS BERSALIN


Sha percaya ramai yang risau sangat ape perubahan yang dapat lepas bersalin. mungkin sekarang, tak ambik kisah sangat sebab belum sampai masanya lagi nak pikir.. huu.. konon la kan.. tapi bile dah sampai masa tu, baru la terhegeh2 nak cari solution.. kikikiki.. ^_^

Act, badan orang perempuan ni memang ada perubahan.. masa belum mengandung, lain. Masa tengah mengandung, lain.. Masa lepas bersalin, lagi la lain..

So, yang sha nak share arini perubahan lepas bersalin.. 
Selamat membaca kay  :)


-------------------------------------
Fakta menarik tentang badan anda selepas bersalin: 
--------------------------------------


1) Saiz badan
 Berat badan berkurangan 4-5 kg sejurus selepas bersalin Sejurus selepas bersalin, berat badan berkurangan sebanyak 4-5 kg kerana berat bayi yang mempunyai berat 2-4 kg sudah selamat dilahirkan. Di samping itu, darah dan cecair amniotik juga akan keluar semasa bersalin. Dalam masa seminggu, anda akan kehilangan lagi 1-2 kg cecair yang menyebabkan anda sembab semasa trimester terakhir mengandung. Untuk kembali ke berat badan asal sebelum bersalin, berikan masa secara berperingkat dan bukannya mendadak dengan bersenam, menyusu badan dan menjaga pemakanan. Anda mengambil masa 9 bulan untuk menambah berat badan semasa mengandung, jadi berikan masa yang sama untuk mengurangkannya kembali ke asal 
Klik link ini untuk ketahui cara mendapatkan bentuk badan selepas bersalin   http://www.saadahbakar.com/2015/03/premium-beautiful-untuk-ibu-berpantang.html




2) Keguguran rambut 


Hampir 50% wanita akan mengalami keguguran rambut yang biasanya berlaku sebulan sehingga 6 bulan selepas bersalin. Peningkatan hormon estrogen semasa mengandung melambatkan proses pengguguran rambut dan melebatkan rambut. Selepas bersalin, hormon akan mengambil masa untuk kembali kepada normal sebelum rambut anda kembali kepada kitaran asal pertumbuhan dan pengguguran. Bagi mengekalkan rambut yang sihat dan mengelakkan keguguran rambut, ambil makanan yang kaya dengan protein, zat besi, zink, flavonoids, antioksidan dan silika yang bermanfaat kepada kulit kepala dan rambut. 





3) Susu badan 
Kalori yang terdapat dalam susu badan kebiasaannya adalah dari lemak badan yang terkumpul (yang menebal semasa anda mengandung). Pantau berat badan anda sepanjang menyusu supaya berat badan anda berkurangan 500-1000 g seminggu, sehingga anda mencapai berat badan ideal. Jika berat badan berkurangan melebihi 1 kg seminggu, makan berlebihan sedikit (200-300 kalori sehari). Pastikan anda mengamalkan pemakanan yang seimbang kerana nutrisi yang terkandung dalam makanan akan juga diserap dalam susu badan. Amalkan pemakanan buah, sayur, susu rendah lemak, bijirin penuh dan protein sepanjang menyusu. Anda juga boleh mengambil vitamin suplemen supaya vitamin dan mineral dalam badan sentiasa mencukupi buat anda dan anak tersayang.





4) Jerawat 


Kitaran daran akan meningkat sebanyak 50% semasa mengandung, terutamanya di bahagian muka. Selepas bersalin, kitaran darah akan kembali ke normal dan kitaran hormon yang masih tidak stabil akan menyebabkan wajah anda mungkin ditumbuhi jerawat. Bagi mengelakkan masalah ini, pastikan wajah dicuci sekurang-kurangnya 2 kali sehari dan gunakan produk penjagaan muka yang mengandungi retinoid. Retinoid akan mempercepatkan proses pertumbuhan sel kulit dan menaikkan seri wajah. Bagi yang mempunyai masalah jerawat yang teruk, gunakan produk mengandungi kombinasi benzyl peroxide dan RETINOL. Walau bagaimana pun, jika anda menyusu, dapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan produk tersebut untuk memastikan ia selamat buat bayi anda.



5) Perut buncit selepas bersalin 


. Perut anda buncit dan menggeleber selepas bersalin adalah disebabkan oleh diastasis recti, iaitu pemisahan otot perut yang paling luar. Keadaan ini sememangnya normal bagi wanita selepas bersalin dan menyebabkan tisu perantara yang sebelum ini menyambung otot-otot perut yang terpisah, akan tertarik ke bahagian tepi abdomen anda. Akibatnya, tisu perantara tersebut yang akan menyokong organ dalam badan dan bukannya otot perut. Ini menyebabkan perut anda nampak buncit dan masalah lain timbul seperti postur badan yang salah. Bagi membetulkan masaalah ini, senaman dan pemakanan yang betul adalah sangat penting. 




6) Strech mark atau kesan rekahan kulit 


Sebannyak 90% wanita mengandung akan mengalami kesan rekahan kulit perut atau “stretch marks”. Rekahan ini disebabkan oleh penambahan berat badan yang pantas dimana badan berkembang lebih cepat daripada kemampuan kulit untuk menampungnya. Selain itu, peningkatan hormon glucocorticoids semasa mengandung melambatkan pembentukan kolagen dan fiber elastin dalam lapisan kulit. Kesan rekahan pada kulit perut akan kekal jika anda tidak mengambil langkah-langkah awal untuk mencegahnya. Langkah awal yang dimaksudkan ialah dengan mengelakkan pengambilan makanan yang tinggi kanji, manis, berlemak dan masin bagi mengelakkan penambahan berat badan yang berlebihan. Ambil makanan yang kaya dengan vitamin C kerana ia penting untuk pembentukan kolagen. Selain itu, minum banyak air supaya kulit akan lebih elastik. Anda juga boleh menyapu produk seperti Bio Oil sejak trimester pertama lagi bagi mengekalkan lembapan dan elastisiti kulit. Bagi anda yang telah lama mempunyai rekahan kulit, bukannya tiada harapan lagi untuk menghilangkannya. Warna rekahan akan beransur-beransur menjadi lebih pudar dengan masa dan tidak akan kelihatan jelas lagi. 
INGIN PUDARKAN PARUT STRETCH MARKS? http://www.saadahbakar.com/p/sabun-pahang-cityarine.html




itu je artikel yang sha boleh kongsi untuk manfaat kita bersama.. artikel diambil dari google.. ;)


loves, 
sha 0199173517 

Sunday, 11 October 2015

HARGA PREMIUM BEAUTIFUL

 MURAHNYA KORSET PREMIUM BEAUTIFUL  NI !!!


Entry kali ni, sha nak share tentang harga Premium Beautiful ni since ramaiiii sangat yang text sha tanya tentang harga korset ni kan.


act, korset PB ni tak pernah dinaikkan harga pun since dah berada selama 22 tahun dalam pasaran. tapi baru2 ni , mulai March 2015 harga dinaikkan sikit la... tapi takde la banyak sangat pun beza.. still harga mampu milik.. ^_^





Korset PB ni ada 2 tau.. elegance & classic.. masing2 ada special rate harga .. 
Harga pulak bergantung pada part mana yang uolls nak (Long Bra,Waist Nipper, Long Girdle) .. & of course la harga pun depends pada saiz body..
Kalau badan dalam kategori kecik tu, murah la sikit ;)

premium beautiful elegance



premium beautiful classic



So, mane satu harga korset Uols?
nak tau harga yang betul2 tepat, kena la ambik ukuran badan dulu tau.. macam sha cakap kat atas tadi la. harga depens on saiz badan .. 

saiz badan setiap orang tak sama. so, mesti buat ukuran dulu !


Kenapa mesti ambik ukuran badan ni. macam complicated je kan nak ambik ukuran bagai. so, ini reason nya ^_^

1. Premium beautiful corset ni "custom made"
Ada saiz untuk setiap bahagian korset premium beautiful ni. tak macam korset yang biasa kat pasaran tu yang ada saiz S,M,L,XL,XXL. Korset ni sangat2 selesa la dipakai sebab korset ni ambik kira setiap inci ukuran kat badan uolls 

2. Measurement juga sangat penting untuk menentukan dengan tepat harga premium beautiful anda
Setiap saiz adalah berbeza harganya. Lagi kecik saiz korset, lagi murah, camtu jugak la kalau saiz korset tu besar. 

*Kalau uolls bagi sha anggaran saiz badan uolls, sha boleh je nak bagitau harga korset ni tapi of course la tak tepat. so camane nak bagi tepat? kena ukur dulu la sayang2 semua ^_^


CARA AMBIL UKURAN BADAN ?
mudah je.. ambik di 4 bahagian badan je ..Pastikan dalam ukuran sentimeter (cm) tau.. 
1. Puncak Dada
2. Bawah Dada
3. Pinggang
4. Puncak Punggung

Details macam kat bawah ni









Dah dapat semua ukuran body, sha akan kirakan saiz korset. & then, sha akan fittingkan.. untuk make sure korset tu selesa tak dengan badan uols.. .Macam dalam gambar sha kat bawah ni la.. ni pict akak sorang ni tengah berpantang bersalin. so, katanya pakai bengkung (waist nipper) ni memang kemas je .. Happy sangat sha bile customer berpuas hati.. 




 ATAU..
Boleh je hubungi sha untuk ambik ukuran badan uolls tu. Sha terus akan fittingkan saiz korset PB yang tepat & betul2 selesa sampai uolls puas hati .. perkhidmatan sha? free je yunk.. sha tak ambik sesen pun tau .. sayang punya pasal.. hehehehe ;)




Mesti uolls rasa mahal nya PB ni kan.. takkan la sampai beribu2 gitu harganya.. haaa.. jangan terkejut sangat tau.. act PB ni tak mahal pun.. murah sesangat.. sebab apa sha bagitau camtu? sebab paling best korset ni dah la dapat pengiktirafan superbrand product.. only 1 kat malaysia tau.. pastu jaminan seumur hidup tau.. FREE REPAIR pulak tu... tak kisahlah PB uolls nanti terkoyak ke, hook tercabut ke, tali bra putus ke.. hantar je kat stokis HAI O MARKETING yang berhampiran.. siap repair paling lama pun 5 minggu ;)










Ni antara luahan tentang harga PB .. Murahnya PB !!





NAK DAPATKAN DISKAUN HARGA PB ??
Eh, boleh sangat.. whatsApp or text je sha 0199173517 .. 
sha akan beritahu details harga uollss...
harga still boleh dirunding .. bukan tetap lagi harga2 yang sha bagitau kat atas tu . ^_^







Sekadar renungan.. 
Apa la sangat berkira kalau ianya baik untuk kesihatan.. Reward ur self..
Beri yang terbaik !!!

badan cantik, sihat.. diri sendiri yakin.. suami pun makin sayang (^_^)




Wednesday, 7 October 2015

SET KORSET PREMIUM BEAUTIFUL



SET DAN BAHAGIAN
PREMIUM BEAUTIFUL






Ha.. ni sha nak cerita pasal set PB.. 

Korset PB ni terdiri daripada set yang utama iaitu :
Long bra
Waist Nipper
Long Girdle 

Short bra -ikut pilihan if taknak pakai Long Bra

Setiap satu bahagian direka dengan fungsi untuk memberi kesan tersendiri tanpa mengurangkan faktor gaya kecantikan dan keselesaan.


Boleh je if uolls nak pakai salah satu dari set2 utama ni.. 
tapi.. jadi camni la..


Pemakaian hanya long Bra -Perut jadi buncit


So, taknak jadi macam pict kat atas ni, sha tetap akan suggestkan pakai full set.. sebab badan memang confirm akan terbentuk cantikk tau curve nya uollss..
kalah body beyonce nanti.. 
i iz so excited.. hehehe..








 LONG BRA 

------------------------
Keistimewaan Long Bra
----------------
-Menaikkan payudara yang 'jatuh'
-Menganjalkan payudara dan menggiatkan tumbesaran sel payudara
-Mencerahkan (pinky) puting payudara 
-Menyelaras lemak di sekitar dada, perut dan belakang badan
-Membentuk kontur badan
-Pencegah awal kanser payudara



----------------
Fungsi setiap bahagian
-----------
RAWAN KELULI MEMORI
Menaikkan payudara
Menetap dan menyokong kedudukan payudara




CUP BRA
Menetapkan kedudukan payudara
Memejalkan payudara
Menggiatkan tumbesaran payudara
Mencerahkan puting payudara
Pencegah awal kanser payudara
Memperbanyakkan susu ibu 

LACE CUP
Mengelakkan payudara daripada melimpah keluar

DUA BATANG KELULI BERMEMORI
Menyelaras dan membentuk kontur badan


KUASA TEKANAN & REGANGAN BERGANDA
Menyelaras perut yang buncit
Menaikkan kedudukan payudara 


KEDUDUKAN DAN BENTUK TALI
Tidak mudah kendur dan boleh diselaraskan

REKAAN BENTUK 'U'
Membantu dalam menguruskan badan


REKAAN TIGA PASANG CANGKUK
Membolehkan anda membuat penyelarasan



KUASA TEKANAN & REGANGAN BERGANDA
Menutupi bahagian belakang
Menyelaraskan lebihan lemak
Membentuk kontur badan
 






 WAIST NIPPER 


------------------------
Keistimewaan Waist Nipper
----------------


-Mendapat pengiktirafan drpd pakar tulang belakang dunia
-Menyokong pinggang dan menegakkan tulang belakang
-Menghilangkan sakit belakang atau Slip Disc
-Memperbaiki postur berdiri dan duduk
-Mengelakkan masalah bongkok
-Membentuk dan merampingkan pinggang
-Menghilangkan masalah perut buncit
-Menggantikan bengkung tradisional untuk 'proses berpantang'
-Sesuai untuk wanita dan lelaki



----------------
Fungsi setiap bahagian
-----------

TUJUH (7) BATANG KELULI BERMEMORI
Menyokong & Merampingkan pinggang
Menegakkan tulang belakang
Memperbaiki postur berdiri dan duduk
Menghilangkan sakit belakang atau slip disc




TIGA(3) PASANG CANGKUK
Membolehkan anda membuat penyelarasan
Mempercepatkan pembakaran lemak degil
Kesan pembentukan mengikut kesesuaian badan

KUASA TEKANAN
Menghilangkan masalah perut buncit
Mempercepatkan pembakaran lemak
Sesuai untuk lelaki 'boroi'







TALI
Mengemas dan merampingkan pinggang
Kesan pembentukan mengikut kesesuaian bentuk badan








 LONG GIRDLE



------------------------
Keistimewaan Long Girdle
----------------
-Menaikkan kedudukan punggung 
-Membentuk punggung yang menarik dan 'sexy'
-Menghilangkan masalah punggung lebar
-Menyelaraskan lemak di sekitar peha dan pinggul
-Mengurangkan masalah selulit
Merawat masalah keputihan
Menyuburkan rahim
Allternatif untuk mendapatkan zuriat
Mengetatkan Miss 'V'
Pencegah awal kanser 



----------------
Fungsi setiap bahagian
-----------
MAMPATAN KE ATAS ABDOMEN
Menghilangkan masalah perut buncit
Menyuburkan rahim
Menghilangkan Strech Mark
Memudarkan kesan operation bersalin


REKAAN MAMPATAN DUA (2) LAPISAN
Menyelaras lemak pada sekitar peha
Membentuk peha yang menarik



LOVE SHAPE
Menaikkan kedudukan punggung
Membentuk kontur punggung yang sexy
Menganjalkan punggung
Memudarkan kesan selulit di punggung



RENDA YANG FLEXIBLE
Tidak mudah bergulung dan bergeser
 


PENGASINGAN
KONTUR PEHA & PUNGGUNG
Mengagihkan lebihan lemak di peha ke punggung
Membentuk kontur punggung



LUBANG ANGIN
Mengawal masalah keputihan
Pengaliran udara yang baik







LOVES, SHA


0199173517

KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL

 KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN PREMIUM BEAUTIFUL



PREMIUM BEAUTIFUL
Entry kali ni, sha nak share tentang kebaikan Premium Beautiful (PB)

Best sangat ke PB ni sampai orang perempuan ni nak sangat ? . tak sabar nak sarung kat body..
nak nak lagi kalau dah tau kebaikan PB ni boleh buat macam2.. huuu.. mane la tak meroyan dibuatnya kan..


so, nak tau tak?
ok.. tak sabar sha nak share tau..



BUKAN SEKADAR MELANSINGKAN BADAN,
TETAPI 70% MANFAAT KESIHATAN


Uollss.. dulu2 kan yang sha tau kalau sebut korset ni, tujuannya hanya 1.. untuk lansingkan badan.. so, Sha memang tak ambik kisah sangat la pasal korset ni... sebab dalam minda dah set 
"aku dah kurus, so, buat apa nak pakai korset lagi".. 

TAPI..
Rupa-rupanya, korset ni especially korset Premium Beautiful bukan setakat manfaatnya untuk nak slimkan body, tapi lebih untuk nak rawat masalah kesihatan.. 
sesuai la dengan tag line nya 

"30% KECANTIKAN, 70% KESIHATAN
100% KEYAKINAN 




KEISTIMEWAAN 
PREMIUM BEAUTIFUL


-Menyelaraskan lemak badan
-Melansingkan tubuh badan
-Membentuk kontur badan yang memukau
-Memberikan berat badan yang ideal
-Menaikkan punggung dan payudara
-Meningkatkan kadar metabolisme tubuh badan
-Membuang toksin dari dalam badan
-Melancarkan perjalanan darah 
-Merawat keputihan
-Menyuburkan rahim (Alternatif untuk mendapatkan zuriat)
-Melancarkan perjalanan darah haid
-Menghilangkan strech mark atau selulit
-Merawat masalah cyst dan fibroid
-Menghilangkan sakit belakang / slip disc
-Sangat sesuai untuk ibu yang di dalam proses "berpantang"
-Pencegah awal kanser
-Merawat masalah gastrik
-Merawat masalah migrain
-Merawat masalah athma
-Lain-lain masalah kesihatan



Banyak betul yang PB ni boleh buat, kan.. 
bukan setakat nak dapatkan bentuk badan kemas je.. tapi memang lebih dari tu.. ^_^








CIRI-CIRI KECANTIKAN










































Loves, sha 
019-9173517