Thursday, 2 April 2015

SM / SSM AWARD 2015



Anugerah Pencapaian Pangkat
Sales Manager (SM) 


Alhamdulillah..Tarikh 21.3.2015 memang tarikh yang bersejarah buat Sha... 
syukur sangat2 bila dah capai tahap yang pertama dalam bisnes bersama Top Leaders Circle ni...


Bila mentor suruh jalan, jangan pandang belakang.. buat, buat & terus buat.. inilah hasilnya.. 
walaupun pencapaian yang pertama (sales RM 20,000) ni mungkin di mata orang ramai, agak kecik.. tapi bagi Sha, feelnya macam lepas dapat suntikan "steroid " supaya buat sales lebih banyak, & lebih tinggi.. ^__^



uollss nak tau tak, first bila sha masuk bisnes ni, dalam fikiran memang wajib ada persoalan camni :
-aku tak pandai bisnes
-aku tak ada masa
-aku takut kalau tak terjual
-aku takut nanti orang/ kawan2 cakap apa
-aku takde modal


TAPI...pelik..
walaupun cmtu, still boleh buat.. sebab apa?
sebab ada mentor yang selalu guide kita.. yang selalu pantau kita.. yang selalu beri nasihat & tunjuk jalan pada kita..







SAPE MENTOR SHA?
meh sini sha nak perkenalkan.. ^__^



Haa.. ni lah mentor sha.. qila che'man..
asalnya we all tak rapat pun.. tak kenal pun.. yang buat kitorang boleh terjumpa, sebab we all ni satu batch masuk tempat keje sama2.. tapi, lain tempat la.. sha kat kuantan, qila ni kat terengganu.. tapi walaupun we all ni jauh each other, tapi masih boleh contact by whatsApp, call, messenger & other.. 
sesekali, we all jumpa jugak bertentang 4 mata.. yela.. nak ambik aura mentor la katakan.. hik hik hik

















eh, eh.. Dapat bunga la.. besttnya.. 
tak mintak pun.. tapi mentor bagi.. sha ni act memang minat betul dengan bunga matahari.. perasaan dapat bunga matahari?
haaaaa.. rasa nak menjerit bila dapat.. 
sampai2 je kat dalam dewan, tak sempat duduk lagi, mentor bagi bunga.. waaahhh.. uolsss ada? .. mohon jangan jeles.. hahaha  .. 




we all tak sabar nak naik stage.. muka neves tengah tunggu turn







Selain mentor yang bernama Qila Che'man tu.. sha ni ada lagi mentor yang lain.. 
sape? .. ni yang si cantik manis yang berdiri kat kiri sha ni, kak Safriza Azwani... 
untung tau ramai mentor ;)..
kak Saf ni jenis garang sikit tau.. haaa.. ni yang cepat dapat anugerah SM ni antaranya sebab kk saf la.. huk huk..  
takutt.. tapii, best..  haha..acaner tu?







Meh kita tengok yang lain2 pulak.. 



haa.. ni 3 orang kat tengah tu, sume mentor Sha la.. 
-Qila cheman
-kak safriza azwani
-kak Salleha Roslan

kak salleha Roslan ni (yang pegang handbeg) pun antara penguat semangat sha tau...
best sangat kalau dia bg nasihat ..
aura dia yang sentiasa cantik tu buat kita nak jadi cam die ..
Cantik, Bergaya, Kaya...
best kan...
submit, submit..Amin...



yang lain2 tu sape?
haa.. yang lain2 tu, sume antara adik beradik bisnes Sha la .. sebab di bawah mentor yang sama.. mentor kak Safriza Azwani ;)





Ni pulak sape?
haa.. ni kak Salha Zain.. kalau uolls nak tau, Top Leaders Circle, nama group bisnes Sha sekarang ni dibawah dia la..
Ya Allah.. humble sangat die tau.. 
Bersyukur sangat dipertemukan dengan team TLC dan dipimpin oleh Kak Salha Zain ni..

berdiri sebelah die pun dah rasa lain macam.. sebab? sebab.. kita nak sangat2 jadi macam dia..
kaya, bergaya, berjaya, glemer..


ANTARA KEJAYAAN KAK SALHA ZAIN:
-pernah jadi cover majalah dari USA
-Pernah muncul dalam rancangan TV3, TV9, Astro
-Dapat gelaran 'Ikon Sohonita Malaysia'  
-ada kereta mewah (BMW & MERC)..  shhh.. rahsia
-Income sebulan "6 angka" uollssss..















Ni la kategori adik beradik sha yang sama2 ambik award .. ;)
Kak salha zain di samping suami, abg alfaath al-ayubi .. juga merangkap mentor sha jugak.. sebab sama2 terlibat ngan bisnes ni.. 
suami isteri bergabung, memang meletops kan..





jom kita layan lain2 picture ;)













ni la antara yang ambik award aritu.. kitorang dari team TLC yang conquer anugerah aritu tau .. 30% dari sume team yang dapat award dari seluruh malaysia, adalah kami.. waahhh..terasa bangga di situ ;)