Friday, 13 March 2015

PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU BERPANTANG


BENGKUNG TRADISIONAL VS BENGKUNG MODEN



PREMIUM BEAUTIFUL 
UNTUK IBU SELEPAS BERSALIN 



Entry ni, sha nak cerita apa kebaikannya PB untuk ibu-ibu yang di dalam proses berpantang selepas bersalin..
can u imagine... banyaaakkkk sangat tau kebaikkannya .. sampai kita pun tak pernah terfikir pun.,. haaa? what? PB boleh buat macam tu?  .. (sambil membesarkan mata.. hehehe)

act, bukan nak menidakkan kebolehan bengkung tradisional yang lilit2 banyak tali tu, kan.. tapi kalau ada cara yang lebih mudah, jimat masa dan tenaga.. why not kita try, betul tak?

bengkung tradisional?.. sape yang pernah ada pengalaman melilit tali yang panjang tu kat badan? .. haa.. ce mengaku. 
sha ni act bujang lagi .. tapi pengalaman melihat orang2 lama guna bengkung ni, memang pernah.. bayangkan akak sha sendiri guna bengkung tu.. tali tu duk ikat kat tingkap rumah.. then, lilit2 ketatkan kat perut.. huhuhu... isshh.. susahnya sampai tahap camtu sekali ek.. kalau nak pergi toilet, camane?.. hmm.. cam susah je.. -___-


ok... ibu yang di dalam berpantang, pakai bengkung untuk apa?
semestinya, nak dapatkan balik shape badan kan.. 
then, nak panaskan badan, nak baikkan balik rahim & macam2 lagii la kan.. 
tapi.. can u imagine?.. pakai PB pun boleh dapatkan kesan yang sama.. then, jauh lebih banyak.. haa.. what?






JOM, KITA CHECK APA YANG PB BOLEH BUAT UNTUK IBU DI DALAM BERPANTANG ;)



KELEBIHAN BERPANTANG DENGAN BENGKUNG MODEN (PREMIUM BEAUTIFUL)

  • Mengeluarkan angin dari dalam badan
  • Mengetatkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa bersalin
  • Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses bersalin
  • Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul2 dengan lancar
  • Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan prose tangas) dari rahim.
  • Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
  • Menyihatkan rahim dan memberikan persediaan untuk proses hamil seterusnya, seterusnya menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron
  • Menghilangkan 'strech mark' akibat semasa mengandung
  • Menghangatkan dalam badan & tidak perlu menggunakan bahan2 seperti param, tapel dan pilis
  • Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
  • Memperbanyakkan susu ibu dan mengelakkan bayi cirit birit (akibat ibu yang memakan jamu)
  • Merawat luka2 di dalam & luar rahim
  • Menaikkan metabolisme badan-Membantu mengurangkan berat badan dengan cepat
  • Membentuk semula payudara, pinggul dan postur badan yang menarik








-------------------------------------
UKURAN YANG BOLEH DIAMBIL KETIKA SEDANG MENGANDUNG
-----------------------------------

1. AMBIK UKURAN PUNCAK DADA


\
2. AMBIK UKURAN BAWAH DADA




3. AMBIK UKURAN PUNCAK PUNGGUNG



Ni, 3 langkah ambik ukuran badan yang tengah pregnant untuk saiz PB 
haish.. jangan tak tahu... yang tengah pregnant pun boleh ambik ukuran tau.. 
semua part kecuali perut.. ;)

Nanti dah siap ambik ukuran, bagi kat sha.. sha kirakan.. 

best kan... nak pakai korset pun, kena ambik ukuran badan.. ni penting tau supaya saiz PB yang nak disarungkan nanti, memang padan.. memang ngam.. 
takdelah nanti kalau sendat, ketat or longgar kan.. betul tak ? ;)









***************************
TESTIMONI PB 
UNTUK IBU DI DALAM PANTANG

********************************



-Mengeluarkan sisa baki darah kotor 
yang masih ada di dalam rahim-




 






-Mengembalikan bentuk badan idaman dengan cepat-












`Bukan senang nak pregnant & beranak bila usia di hujung 30-an tau..naik sampai 22kg. lepas je beranak, memang automatik hodoh bentuk badan. Habis menggeleber & bersepah lemak sana sini.. Nasib la ada premium beautiful. Semua 'kegeleberan' lemak dimasukkan cantik ke tempat sepatutnya. memang jatuh cintaa sangatt !! ' -kak mel. 








-Cepat melansingkan badan 
walaupun bersalin secara operate (kaedah CAESARIAN)-









TERINGIN NAK PAKAI PB ?
jom sms / whatsApp sha 0199173517

Sedia membantu  ^__^
















No comments:

Post a Comment