Thursday, 1 January 2015

CARA PEMAKAIAN DAN BASUHAN PREMIUM BEAUTIFUL



ok.. kali ni ke topik cara pemakaian Premium Beautiful pulak..
selalunya, ada je yang bertanya "eh, tak sakit ke pakai PB, Tak susah ke nak gi toilet, Tak susah ke nak solat? & macam2 lagi la bentuk soalannya.. hehehe..

sebab PB ni memang direka daripada fabrik yang kenyal (fabrik yang digunakan untuk membuat baju angkasawan dan perenang professional)
yang boleh kita buat pergerakan sehingga 360' tau..

macam tu jugaklah kalau pergi ke angkasa.. duduk terapung2 je... kejap2 tertonggeng, kejap kepala kat bawah (imagine lebih).. hik hik hik





So, gambar di bawah ni adalah ukuran2 yang perlulah diambil ... dalam sentimeter (cm)... 
So, istilah PB ketat or longgar , memang laaa tak wujud tau.. sebab ukuran ni diambil memng ikut saiz body seseorang tu... 







Ini pula ukuran yang boleh diambil ketika mengandung...
wow.. jangan tak percaya, yang mengandung pun boleh diukur tau.. 
ukur smua part kecuali pinggang.. 


PERHATIAN : Dapatkan PB dari agent yang expert tau.. nanti ukuran memang dah betul, tapi saiz PB pulak yang tak betul.. kes NAYA tuu.. huuu... tak mauuu...
  

Once dah dapat PB, apa step seterusnya.???
haaa.. mestilah nak tahu cara nak pakai PB pulak kan... 
Rujuk picture ni... inilah cara pemakaian PB yang betull...   

PENTING : Start dari bawah ke atas tau.. biar lemak tu ternaik ke atas.. 


1ST STEP : PAKAI LONG GIRDLE / SELUAR 
 




2nd STEP :  PAKAI LONG BRA



3rd STEP :  PAKAI WAIST NIPPER




SOALAN : Boleh tak kalau saya nak pakai salah satu dari set Premium Beautiful ni?? Bukan full set.. ??



JAWAPAN: Boleh ajerr.. ikut baudjet uolls.. sha tak paksa.. tapi jangan lama2 sangat2 tau.. takut nanti shape badan tu tak cantik.. 


sebabnya... kalau uolls gunakan salah satu set utama ni, dalam jangka masa panjang, uols kenalah ambik risiko lemak2 kat badan tu teralih dan shape badan kurang sempurna.. 


Contohnya: 1) if pakai long girdle (seluar) sahaja, lemak kat perut akan ternaik ke atas, so.. spare tyre kat bawah breast, akan membiak kat situ.. -___-

2) seperti dalam pict bawah ni, kalau kita pakai Long Bra sahaja pulak, perut pulak yang buncit... tengok gambar di bawah ni :

 
So, Memang kebiasaannya, agent yang expert akan syorkan ambik full set PB untuk nak elakkan masalah2 seperti yang dibincangkan tadi =)




Yang ni pulak, part cucian,, 
jangan pakai basuh je tau.. takut habis fabriknya.. haisshhh.. sayang tau cik kak dik non sumerr.. 











BERMINAT NAK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL ?

JOM SMS / WHATsAPP SHA 019-9173517

No comments:

Post a Comment